Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etli dolma, pek çok kişinin favori dolması arasındadır. Çeşitli sebzelerle yapılan dolma tarifleri etin harika lezzetiyle birleştiğinde harika oluyor. Etli biber dolması, etli kabak dolması, patlıcan dolması ve daha pek çok etli dolma tarifi var. Her birinin kendine özel lezzeti var. Başlı başına ana yemek gibi ikram edebileceğiniz bu tarifleri genellikle hepiniz bilirsiniz. Özellikle çocuklarınız varsa, mutlaka haftalık menülerinizde birini yapıyorsunuz demektir. Etli dolmanın özelliği içindeki pirincin zeytinyağlısına göre daha az olmasıdır. Yendiği zaman etin lezzetini almalısınız. Bu nedenle etli dolma yapacaksanız elinizi korkak alıştırmayın. Orta bir tencerede pişecek bir dolma zeytinyağlı olduğunda bir su bardağı pirinç alıyorsa, etli olduğunda bir çay bardağı pirinç yeterli olacaktır. Buna dikkat ederseniz harika bir etli dolma ziyafeti çekebilirsiniz. İsterseniz hazırladığımız etli dolma tarifini birlikte yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Etli dolma için gerekli malzemeler
  • 6 adet dolmalık kabak
  • 1 çay bardağı baldo pirinç
  • 400 gram olabildiğince küçük doğranmış dana but eti
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Size uygun miktarda tuz
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 6-7 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağından az zeytinyağı
  • Sos için; zeytinyağı ve salça
Etli dolma nasıl yapılır?

Etli dolmanın önce iç harcını hazırlayalım. Kuru soğanları ince şekilde yemeklik doğrayalım. Buna ince kıyılmış dereotu ve maydanozları ilave edelim. İçine karabiber, nane ve tuzu koyarak karıştıralım. Bu sefer dolmanın iç harcını hafif kavurarak yapalım. Tencerede ya da tavada önce küçük doğradığımız dana etini kavuralım. Et suyun salıp pişince pirinçleri de ilave ederek, zeytinyağından kavuralım. Ardından doğradığımız soğan ve yeşilliklerini ilave edelim. Hafif kavrulduğunda domates salçasını koyarak karıştıralım. Buna yemeklik doğranmış domatesleri de ilave ederek harcı hazırlayalım. Normalde harcı çiğden hazırlayabilirdik. Ancak etli olduğundan, etin tam pişmesi için bu yöntemi tercih ettik. İç harç kenarda soğuması için beklesin. Bu arada kabakları dolma için hazırlayalım. Dış kabuklarını soyarak, tam ortadan ikiye bölelim. Bunların içini ister bir kaşıkla ister oyacak yardımıyla çıkaralım. İçlerini etli harçla dolduralım. Dolma pişireceğimiz yayvan bir tencereye bunları sıralayalım. Üzerlerine de birer parça domatesle kapatalım. Etli dolma sosu içinde tavada biraz zeytinyağı ile salçayı kızdıralım. Bunun içine su ilave ederek, dolmanın içine dökelim. İsterseniz sosuna bir tanede kuru soğan koyabilirsiniz. Salçayla kavurunca lezzetli olur. Artık etli dolma pişmeye hazır. Hemen ocağın üzerine koyarak pişirebilirsiniz. Sıcak olarak servis etmenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etsiz Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri