Peynirli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Peynirli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Dolması, Ege'ye özgü çok lezzetli bir tariftir. Aslında bu tarif bir meze menüsünde yer alıyor diyebilirim. Ege'de peynirli biber dolması tarifi kızartılarak yapılır. Tercihe göre değişiklik gösterebilir. İsterseniz bu mezeyi kızartarak değil de fırında da yapabilirsiniz. Aslında sağlık açısından daha da faydalı olduğunundan yemekler kızartarak değil de fırında olanlar tercih ediliyor. Peynirli biber dolması tarifini sadece kırmızı biber ile değil yeşil biberleri yapabilirsiniz biz ikisini beraber yapmayı tercih ettik. Dolmaları fırınladıktan sonra üzerine bolca güzel bir domates sos döküp muhteşem bir sunum ve görsellik kazandırabilirsiniz. Hafif, sağlıklı, besleyici ve en önemlisi de doyurucu olan peynirli biber dolması tarifini ılık olarak servis etmenizi tavsiye ediyoruz.

Peynirli biber dolması için gerekli malzemeler
  • 3 adet orta boy kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 300 gram lor peyniri veya ricotta peyniri
  • Birkaç dal dereotu
  • Birkaç dal maydanoz
  • Birkaç dal taze nane
  • Tuz (Peynirin tuz miktarını hesaba katın)
  • Biraz zeytinyağı
Sos için
  • Bir büyük boy domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kara biber
  • Bir çay kaşığı sirke
  • Biraz taze fesleğen
  • Bir fiske toz şeker
Peynirli Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle, orta boy bir tencereye alıp içine domatesleri doğrayın ve ocağın altını açın. Daha sonra tuzu, şekeri, sarımsağı, sirke, karabiber koyup kaynatın. İyice karıştırdıktan sonra sosun pişmesine yakın içine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edip iki dakika kadar daha kaynattıktan sonra taze fesleğen yapraklarını koyduktan sonra iyice karıştırın ve ocağın altını kapatın. Başka bir taraftan bir fırın tepsisini güzelce yağlayın. Biberlerin içini oyup çekirdekli yerlerini kestikten sonra sap yerlerini atmayın daha sonra onları kapak şeklinde kullanılacaktır.

İçini hazırlamak için bir kâseye lor peynirini koyun. Üzerine yeşillikleri doğrayıp ilave edin. Baharatlarını ve tuzu da ekleyip biraz karıştırın. Son olarak bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin ve iç malzemesi hazır. Karışımı biberlerin içlerine dolduralım. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafında alt üst eşit pişecek şekilde kızartın. Arada fırının kapağını açarak biberleri çevirebilirsiniz. Biberlerin üzeri kızarınca fırından çıkarın ve biraz havalandırın. Ilıyınca üzerine domates sosu koyup servis tabağına alın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Dolma Çeşitleri Nedir?

Dolma Çeşitleri Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Biber Dolması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri