Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması

Kıymalı kabak dolması, hem taze hem de kurutulmuş kabak ile hazırlanabilen, sağlığa faydalı ve besleyici bir yemektir. Genellikle ana yemek olarak tercih edilir ve davetlerde misafirlerinize sunabileceğiniz ideal lezzetler arasında yer alır. Bu yemek, özellikle çocuklar ve gençler için oldukça besleyicidir ve gelişim dönemlerinde tüketilmesi tavsiye edilir. Annelerin sofralarda daha sık bulundurması gereken bir yemek çeşididir.

Eğer ailenize, sevdiklerinize ve çocuklarınıza hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün sunmak istiyorsanız, kıymalı kabak dolmasını denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

  • 5 adet büyük boy kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir miktar salçalı su

Üzeri İçin

  • 2 adet orta boy domates

Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları bol su ile yıkayıp saplarını kesin. Kabakları tam ortadan ikiye bölün ve içlerini bir bıçak veya tatlı kaşığı yardımı ile boşaltın. Kabaklar içleri doldurulmaya hazır hale geldikten sonra dolmanın iç harcını hazırlamaya başlayın. Derin bir tavaya zeytinyağını koyun ve soğanı soyup yemeklik doğrayın. Tavayı ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra rengi dönünce kıymayı ekleyin. Kıyma ve soğanı birlikte pişirin. Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra salçayı ilave edin. Salça 1-2 dakika kavrulduktan sonra baharatları ve tuzu ekleyin. Son olarak pirinci ekleyin. Pirinçler ve baharatlarla biraz piştikten sonra ocağın altını kapatın.

Biraz dinlendirdikten sonra önceden hazırlanan kabakları yanınıza alın ve hazırlanan iç harcını kabakların içine doldurun. Üzerinde bir parmak boşluk bırakın. Çünkü pişerken pirinçler şişerek kabakları dolduracaktır. Tüm kabaklar doldurulduktan sonra tencere içerisine ağızları yukarı gelecek şekilde tek tek dizin. Dizdikten sonra domatesleri büyük dilimleyerek kabakların ağız kısmına yerleştirin. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Artık hızlıca kıymalı kabak dolmasının sosunu hazırlayabilirsiniz. Sıcak su içerisine domates salçasını ekleyerek iyice karıştırın. Sonra tencere içerisine kabakların yarısına gelebilecek şekilde salçalı suyu kabakların üzerine gezdirerek dökün. Yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kabak dolmasının pişip pişmediğini kontrol edin. Kıymalı kabak dolması piştikten sonra ocağın altını kapatın ve biraz dinlendirin.

Yemek dinlendikten sonra tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Kıymalı kabak dolması hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Kızarmış Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kara Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Dolması Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Sosu Tarifi ve Malzemeleri