Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması, En başta kemik sağlığı açısından oldukça önemli olan vitamin ve mineralleri içeren et, genel sağlığımız için yararı olan besin kaynakları içerisinde ilk sırada yer alır. Et tüketmek sindirim sistemi açısından da oldukça faydalıdır ve besleyici olması nedeniyle vücudumuzun ihtiyaç duyduğu olan enerjinin yüksek bir miktarını karşılar. Bu kadar faydaları olan bu lezzetli besin kaynağı yüksek miktarda protein içermesi bakımından gelişme çağındaki çocuklar açısından daha faydalıdır. Kansızlığı önleyen ve zihinsel gelişimi sağlayan etin büyümede oldukça önemli bir rolü olduğu bilinmektedir. Bu nedenle çocuklarınıza mutlaka eti sevdirmeye çalışın. Türk mutfağında büyük bir yeri olan etten bu kadar bahsetmişken lezzetli bir et yemeği tarifini denemeye ne dersiniz? Etin birçok yemek çeşidi yapılır. Ancak benim sizlerle paylaşacağım tarif hem çok farklı hem de lezzetli mi lezzetli. Et sevenler için paylaştığım et dolması tarifinin tadına bayılacaksınız.

Et dolması malzemeler
  • 1 kilogram ince dilimlenmiş ve dövülmüş bonfile
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
İç malzemeleri
  • 100 gram yağsız kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
Et dolması nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir tavanın içerisine sıvı yağ ilave edip yağ kızınca bonfile etleri tavanın içerisine alıp kızartın ve kızaran etleri soğuması için bir kabın içerisine alın. Bu arada iç harcını hazırlamak için bir tavanın içerisine sıvı yağ ilave edin ve kabuğunu soyup ince ince kıydığınız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içerisine dolma fıstığını ve kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Ardından yıkadığınız pirinci de ekleyip karıştırdıktan sonra domates salçası tuz ve baharatları da ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra son olarak ince ince kıydığınız maydanozu tavaya ekleyip ocağın altını kapatın. Daha sonra hazır olan iç harcını kızaran bonfilelerin içine eşit miktarda bölüştürüp bonfile etleri sardıktan sonra pişerken açılmamaları için üzerine kürdan geçirin. Hazırladığınız et dolmaları bir tencerenin içerisine alın ve bir kâsenin içinde iki su bardağı su, domates ve biber salçası, rendelenmiş 2-3 diş sarımsak sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra et dolmaların üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ve istersiniz kürdanla birlikte veya kürdanları çıkararak servis yapabiliriz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri