Etli Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Etli Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma İçi, Dolma Türk mutfağının yapı taşlarından bir tanesidir. Türk mutfağında dolma pişmeyen yöre şehir ya da ev yoktur. Fakat bazı yörelerde hazırlanış şekli ufak da olsa değişiklik gösterebilir. Güney doğu bölgesinde ise en fazla yapılan çeşidi ise etli olanıdır. Oldukça lezzetli olan etli dolma her kesin damak zevkine hitap edecek güzelliktedir. Dolmayı lezzetli yapan kullanılan iç harcının lezzetli olmasıdır. Sizde bu tarifi uyguladığınız takdirde çok lezzetli dolmalar, sarmalar hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Etli Dolma İçi Malzemeleri
  • Yarım Kilo yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta irilikte domates
  • 2 adet orta irilikte kuru soğan
  • 1 küçük çorba kasesi ince doğranmış maydanoz
  • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay fincanı sıcak su
Etli Dolma İçi Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri bol su ile nişastası tamamen çıkıncıya kadar yıkıyoruz. Geniş bir teflon tavanın içerisine tereyağını ve sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra üzerine kıymayı atıp, kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar bir güzel kavuruyoruz. Daha sonra kuru soğanları yemeklik doğrayıp, kavrulmakta olan kıymanın içerisine ilave ediyoruz. Soğanlar diriliğini tamamen kaybedince kabuğunu soyup küp-küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. Birkaç dakika bu şekilde kavrulduktan sonra salçaları ilave ediyoruz. Ocağın altını kısıp 2 dakika kadar daha salçayı kavurup, yıkayıp suyunu güzelce süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz. Biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Birkaç dakika da bir açıp karıştırmak suretiyle en az 10 dakika da bu şekilde tıpkı pilav kavurur gibi pirinçler, tane tane oluncaya kadar kavuruyoruz. En son sıcak suyu ilave edip, baharatlarını kattıktan sonra suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Dolma içi olduğu için pirinçlerin biraz diri kalması gerekiyor. Bu nedenle pirinçler pişmedi düşüncesi ile su ilavesi yapmayınız. Afiyet Olsun

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurta Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Biber Dolması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Karın Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Karın Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri

Güveçte Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri