Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Etli Lahana Dolması

Etli Lahana Dolması

Etli lahana dolması, hazırlanması uzun süren ama sofraya konulduğunda hemen tüketilen yemekler arasında yer alır. Lahana sevmeyenlerin bile severek tükettikleri lahana dolması sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Etli Lahana Dolması Malzemeleri

  • 1 adet orta boy lahana
  • 250 gr ince kıyım yapılmış et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tane domates
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
Not; baharatlarını damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.

Etli Lahana Dolması Sosu için

  • Yarım limon suyu
  • 1 kaşık domates salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Etli Lahana Dolması Nasıl Yapılır?


Lahananın yapraklarını parçalamadan ayıralım ve yıkayalım. Ardından derin bir tencere alalım ve içerisine sıcak su ilavesi yapıp ocağın altını açalım. Su kaynamaya başladığında ise yıkadığımız yaprakları suyun içerisine alalım ve bir taşım kaynatıp hemen çıkartalım.
(Not; Lahanaları haşlamadan önceden yıkanıp temizlendiği için lahana suyundan arzu ederseniz faydalanabilirsiniz. Özellikle kilo sorunu yaşayan kişiler için uzmanlar son dönemlerde lahana suyunun çok faydalı olduğunu açıklamışlardır.)

Bütün lahana yapraklarını aynı şekilde haşladıktan sonra bir tepsinin üzerine alalım ve iç malzemesini hazırlayana dek soğumaya bırakalım.

Öncelikle bir karıştırma kabı alalım ve içerisine et ile baharatları ekleyip yoğuralım. Ardından ince kıyım yapılmış maydanozları ve yıkanmış pirinçleri ekleyip karıştıralım. Akabinde karışımın içerisine küp şeklinde doğradığımız soğanları ve ince dilim yaptığımız sarımsakları ekleyelim. Son olarak salçaları ve yağı da ekleyip tekrar karıştıralım. İç harç lahana dolması için hazır hale gelmiştir.

Haşladığımız lahanalardan el büyüklüğünde parçalar kopartalım ve damaları kısımları içe gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirelim. Bu aşamada servis tabakaları çok işe yarıyor. Altı düz olan bir tane servis tabağı alalım ve üzerine bir yaprak lahana yerleştirelim. Lahananın üst kısmına bir tatlı kaşığı iç harçtan ilave edelim ve yan kısımlarından hafif şekilde içe alıp saralım. İsterseniz yaprak sarması gibi isterseniz de yanlarını içe almadan sarabilirsiniz. Biz bu aşamada yaprak sarması gibi sardık ve çok güzel oldu. Bütün lahanaları sardıktan sonra yayvan bir tencerenin içerisine dizelim ve lahanaların üzerine bir tabak kapatalım. Ardından bir bardak sıcak su ilavesi yapıp kısık ateşte yemeğimizi pişirelim. Yemek verilen suyu çekince üzerine sosunu hazırlayalım ve dökelim. Bu aşmada bir çay bardağı sıcak su ilave etmeniz gerekebilir. Etli lahana dolmasının içerisinde pirinç olduğu için suyu çok çekebilir. Ara, ara kontrol edelim ve suyunu çektikçe su ilavesi yapalım. Yeteri dirilikte pişirdiğimiz etli lahana dolmalarını ocağın üzerinden alalım ve bir beze sarıp 10 dakika kadar dinlendirelim. Yemeğimiz dinlendikten sonra sıcak olarak servis tabaklarına alalım ve bu şekilde sunum yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 23.01.2024 03:38:15
Etli Lahana Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Etli Lahana Dolması Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Etli Lahana Dolması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dolma Tarifleri
Dolma Tarifleri
Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara soğuk olarak tüketilebilirken, etli dolma çeşitleri ise ana yemek olarak tüketilebilir. Özellikle ya...
Dolma Pişirme
Dolma Pişirme
Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli ne tür olduğu ve pişirme süreleridir. Dolma yapma işlemini bitirdiyseniz - ki bu en zor olanıdır- pişirme işini çok da...
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmadan yenilebilmesi ve oldukça pratik olması.Çiğden zeytinyağlı biber dolmasıiçin malzemelerYarım kil...
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıcan dolmasını, diğer kuru patlıcan dolmalarından en büyük özelliği tadının ekşi olması ve etinin ço...
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Biber, soğan, domates, patlıcan, patates, yaprak, pazı dolma olarak hazırlanabilecek sebzelerdendir. H...
Lor Dolması
Lor Dolması
Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane yörelerine has özel bir Doğu Anadolu yemeği olarak bilinmektedir. Bu farklı lezzeti yapma...
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur olan kuru patlıcan dolmasının ünü kendi bölgesinin sınırlarını aşarak yurt geneline dağılması sonucu...
Halep Dolması
Halep Dolması
Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığında kurutuluyor olması sağlık açısından da fayda sağlamaktadır. Etli halep dolmasını akşam yemek ...
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması
Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma türlerine benzese de pek çok özgün noktası vardır. Bu yazıda kısaca kalamar dolması i...
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması
Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok Hanım biber dolmasını soslu veya tencerede sulu olarak hazırlanmaktadır. Ancak fırında yapıldığı zam...
Biber Dolması Sosu
Biber Dolması Sosu
Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Benim uyguladığım ve çok beğendiğim tarifi veriyorum size. Tarifte nar ...
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana Dolması
Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurt ikram edilmesini tavsiye ederiz. 1 porsiyon kara dolması yakl...

 

Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Lor Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Halep Dolması
Kalamar Dolması
Fırında Biber Dolması
Biber Dolması Sosu
Kara Lahana Dolması
Biber Dolması Kaç Kalori?
Bumbar Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Kaburga Dolması
Dolma Çeşitleri
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Kıymalı Biber Dolması
Soğan Dolması
İskilip Dolması
Dolma Kalori
Hindi Dolması
Yaprak Dolması
İşkembe Dolması
Etli Lahana Dolması
Katıklı Dolma
Etsiz Biber Dolması
Biber Dolması İçi
Pirinçli Biber Dolması
Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan ...
Bumbar Dolması
Bumbar Dolması
Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan  en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümü...
Beyaz Lahana Dolması
Beyaz Lahana Dolması
Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve dav...
Kaburga Dolması
Kaburga Dolması
Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ...
Dolma Çeşitleri
Dolma Çeşitleri
Dolma çeşitleri, geleneksel olarak mutfağımızda önemli bir yeri olan, gerek ana yemek olarak sunulan, gerekse yardımcı yemek olarak sunulan ve severek...
İç Pilavlı Tavuk Dolması
İç Pilavlı Tavuk Dolması
İç Pilavlı Tavuk Dolması, davet sofralarınızda ve özellikle yılbaşı sofralarının özel yemeği olan iç pilavlı tavuk dolması mükemmel lezzeti, gözlere h...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dolma Tarifleri
Dolma Pişirme
Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Dolma İçi Nasıl Hazırlanır
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024