Kalamar Dolması Kalamar dolması; pek bilinmeyen ama son derece leziz bir tariftir. Deniz ürünlerinden yapılan ve çok ender bir yemek olan kalamar dolması; yapı olarak bilinen dolma türlerine benzese de pek çok özgün noktası vardır. Bu yazıda kısaca kalamar dolması için gerekli malzemelerden ve tarifin hazırlanışından bahsedeceğiz.
Kalamar dolması için gerekli malzemeler: - 8 adet kalamar
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 2 tatlı kaşığı çam fıstığı
- 2-3 adet kuru soğan
- 1 su bardağı su
- 1'er çay kaşığı toz şeker, karabiber, tuz
- 1'er çay kaşığı tarçın ve yenibahar
- 1 adet limon suyu
- 1 demet dereotu
Kalamar dolması tarifinin hazırlanışı: - İlk olarak alınan kalamarlar temizlenir ve iyice süzülerek sularının çıkması sağlanır. Aynı şekilde pirinçler de iyice temizlenir ve süzülür. Ayrıca soğanın ve dereotunun da kullanılmadan önce ince ince kesilmesi gereklidir.
- Temizleme işleminden sonra ilk olarak sebze karışımının kızartılması gereklidir. Bunun için önce zeytinyağının yarısı bir tavaya dökülür ve kızartılır.
- Soğanlar ince ince kesilir ve tavadaki zeytinyağı kızmaya başladığından tavaya atılır.
- Soğanlar yeterince kızarınca fıstık ve üzüm de tavaya eklenerek bir süre daha kızartmaya devam edilir.
- Bu adımdan sonra son olarak pirinçler de karışıma eklenir ve bir süre daha kızartmaya devam edilir.
- Karışım yeterince kızardıktan sonra ocaktan alınır ve tuz, şeker, tüm baharatlar bu sebze karışımına eklenir.
- Öncesinde ince kıyılmış olan dereotu da karışıma eklenir ve sebze karışımı soğumaya bırakılır. Kalamar dolması için gerekli olan harç artık hazırdır.
- Kalamar dolması için bu karışım hazırlandıktan sonra sıra kalamarların içini doldurmaya gelmiştir. Öncesinde yıkanan kalamarlar alınır ve içleri 4 tatlı kaşığı kadar hazırlanan karışım ile doldurulur.
- Kalamarların ağzı açık kalacağı için bir kürdan, iğne, vs. yardımıyla kapatılmalıdır.
- Bu adımdan sonra kalamar dolması neredeyse hazırdır. Geriye sadece pişirmesi kalmıştır.
- Pişirmek içinse hazırlanan kalamar dolmaları bir tepsiye dizilir. Kalan zeytinyağı, su ve limon suyu bu kalamarların üzerinde gezdirlir.
- Kalamar dolması bu şekilde fırına konur ve yarım saat 40 dakika kadar pişirilir.
- Piştikten sonra fazla soğutmadan ılık olarak servis edilmelidir. Kalamar dolması artık hazırdır. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 29.11.2018 02:51:32 Kalamar Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kalamar Dolması" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Biber Dolması Görmek | Rüyada biber dolması görmek, görülen rüya hayra yorumlanmalıdır, rüyada biber dolması görmek rüya sahibinin iyi kısmetler alacağına işarettir. Rüya sahibinin günlük yaşantısında karşılaşacağı sürprizlerle karşılaşacağı ve mutlu olacağı olaylar yaşaya... |  | Rüyada Dolma Görmek | Rüyada dolma görmek, farklı sürprizler ile karşılaşılacağına, kişiyi mutlu edecek haber alınacağına işarettir. Ayrıca işle yoluna girecek ve ekonomik durum düzelecek olarak da tabir edilmektedir. Düşman karşısında galip gelineceğine ve artık yaşamın ... |  | Dolma Tarifleri | Dolma tarifleri, dolma iç malzemesine göre ana yemek veya ara soğuk olarak tüketilebilen enfes lezzetlerden biridir. Zeytin yağlı dolma çeşitleri ara soğuk olarak tüketilebilirken, etli dolma çeşitleri ise ana yemek olarak tüketilebilir. Özellikle ya... |  | Dolma Pişirme | Dolma pişirme yediden yetmişe herkesin başarabileceği kolay bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken noktalar dolmaların diziliş şekli, ne tür olduğu ve pişirme süreleridir. Dolma yapma işlemini bitirdiyseniz - ki bu en zor olanıdır- pişirme işini çok d... |  | Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması | Çiğden zeytinyağlı biber dolması, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu dolmanın en güzel özellikleri dolaptan çıkarıp ısıtmaya gerek kalmadan yenilebilmesi ve oldukça pratik olması. Çiğden zeytinyağlı biber dolması için malzemeler: ... |  | Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması | Antep usulü kuru patlıcan dolması, Yöresel bir tarif olduğu için Antep bölgesinde özellikle kış aylarında çok sık yapılmaktadır. Antep usulü kuru patlıcan dolmasını, diğer kuru patlıcan dolmalarından en büyük özelliği tadının ekşi olması ve etinin ço... |  | Dolma İçi Nasıl Hazırlanır | Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma Türk mutfağında sıkça hazırlanan ve birçok çeşidi olan bir yemek türüdür. Her yörede çoğu sebzeden dolma yapılır. Biber, soğan, domates, patlıcan, patates, yaprak, pazı dolma olarak hazırlanabilecek sebzelerdendir. H... |  | Lor Dolması | Lor dolması Türkiye'nin yöresel lezzetleri içerisinde farklı tat arayanlar için özel tarifler arasında yer almaktadır. Lor dolması Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane yörelerine has özel bir Doğu Anadolu yemeği olarak bilinmektedir. Bu farklı lezzeti yapma... |  | Rüyada Dolma Yemek | Rüyada dolma yemek; enerjisi düşük ve olumsuzlukların yaşanacağı bir rüya olduğunun habercisidir. Rüyada dolma yemek, rüya sahibinin stres yaşayacağı gibi rüyasına yorum yapıldıktan sonra motivasyon düşüklüğünü sağlayacak bir rüyadır. Bu yüzden rüyay... |  | Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması | Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması, merhaba sevgili arkadaşlar bu günde sizlerle harika bir yöresel yemek olan ve özellikle Güneydoğuda oldukça meşhur olan kuru patlıcan dolmasının ünü kendi bölgesinin sınırlarını aşarak yurt geneline dağılması sonucu... |  | Halep Dolması | Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Özellikle güneş ışığında kurutuluyor olması sağlık açısından da fayda sağlamaktadır. Etli halep dolmasını akşam yemek ... |  | Fırında Biber Dolması | Fırında biber dolması, fırının ısısı ile üzeri közlenmiş olarak hazırlanan fırında biber dolması oldukça lezzetli ve enfes bir dolma türüdür. Pek çok hanım biber dolmasını soslu veya tencere de sulu olarak hazırlanmaktadır. Ancak fırında yapıldığı za... | | | Rüyada Biber Dolması Görmek | | Rüyada Dolma Görmek | | Dolma Tarifleri | | Dolma Pişirme | | Çiğden Zeytinyağlı Biber Dolması | | Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması | | Dolma İçi Nasıl Hazırlanır | | Lor Dolması | | Rüyada Dolma Yemek | | Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması | | Halep Dolması | | Kalamar Dolması | | Fırında Biber Dolması | | Biber Dolması Sosu | | Kara Lahana Dolması | | Biber Dolması Kaç Kalori | | Bumbar Dolması | | Beyaz Lahana Dolması | | Kaburga Dolması | | Dolma Çeşitleri | | İç Pilavlı Tavuk Dolması | | Kıymalı Biber Dolması | | Soğan Dolması | | İskilip Dolması | | Dolma Kalori | | Hindi Dolması | | Yaprak Dolması | | İşkembe Dolması | | Etli Lahana Dolması | | Katıklı Dolma | Popüler İçerik | Biber Dolması Sosu Biber Dolması Sosu, Biber dolması sosu, yemekte ayrı bir lezzet vermeye yarar ve tadına tat katar. Nefis bir biber dolması yemek istiyorsanız bu tari... | Kara Lahana Dolması Kara Lahana dolması, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetli bir tariftir. Özellikle kıymalı olarak hazırlanılan kara lahana dolmalarının yanında s... | Biber Dolması Kaç Kalori Biber Dolması Kaç Kalori, Evet biber dolması hemen, hemen herkesin hayır diyemeyeceği çok sevilen ve lezzeti tartışılmaz bir yemektir. Ayrıca yapılan ... | Bumbar Dolması Mumbar Dolması, yöresel yemekler arasında yer alan en zahmetli yemeklerden biridir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ait olan bu yemek günümü... | Beyaz Lahana Dolması Beyaz Lahana Dolması, hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi şahane olan enfes bir dolma çeşidi olan lahana dolmasını akşam yemeklerinizde ve dav... | Kaburga Dolması Kaburga dolması, Diyarbakır mutfağına özgü bu yemek biraz zahmetli olsa da lezzeti verdiği tüm zahmeti unutturacak niteliktedir. Her zaman yapılmayan ... | |