Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu kabak dolması, tarifi güzel ve lezzetli bir yemek tarifidir. Bulgurlu kabak dolması özellikle kadınların altın günlerinin olmazsa olmazıdır. Sadece kadın günlerinde değil özel günlerde ve toplantılarda da yapılıp sunulan şık yemek tarifleri arasındadır. Yanına iki türlü pasta çeşidi yapıp güzel bir tabak hazırlayarak misafirlerinize güzel bir sunum yapabilirsiniz. Ayrıca içine koyduğumuz malzemeler vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğundan oldukça besleyici bir besin kaynağıdır. Bu tarifte kabakları isterseniz kızartıp da doldurabilirsiniz. Kızartmadan da doldurabilirsiniz. İkisi de oldukça lezzetli oluyor, tavsiye ederim.

Bulgurlu kabak dolması için gerekli malzemeler
  • 1 kilogram taze kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet domates+1 adet domates (Bu kabak dolmasının ağzını kapatmak için)
  • 1 yemek kaşığı kadar salça
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Birkaç dal kadar maydanoz
  • 1 su bardağı kadar pirinç
  • Biraz tuz
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 çay kaşığı kadar pul biber
  • 1 su bardağı kadar pilavlık bulgur
  • 2-3 diş kadar sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kabakları kızartmak için sıvı yağ
Sosu için
  • Yarım yemek kaşığı kadar salça
  • 1 litre kadar sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Biraz tuz
Bulgurlu kabak dolması nasıl yapılır?

İlk olarak kabakların dışını traşlayın oyun ve iç harcını yapmaya başlayın. Soğanları soyun ve robottan geçirin. Sonra kıymayı koyup soğanla yoğurun. Domatesleri rendeleyip, sarımsakları dövün, maydanozları ayıklayarak ince doğrayın, pirinçleri, tuzu ve yağını da koyup birbirlerine karıştıktan sonra yarım litre kaynar su koyup biraz pişirin. Harcınız tam pişmeyecektir biraz diri kalacaktır, bu durum normaldir. Harcınızı biraz soğumaya bırakın bu arada biraz yağ koyulmuş yanmaz tavada kabakların her tarafını eşit olacak şekilde kızartın. Kızarttıktan sonra hazırladığınız iç harcı doldurun. Bulgurlu kabak dolmasının pişeceği tencereye dizin. Kabakları doldururken yarısına kadar doldurmaya dikkat edin. Kabakları doldurduktan sonra bir adet domatesi küçük küçük doğrayıp bulgurlu kabak dolmasının üzerini kapatın. Başka bir yerde tavaya sorunu hazırlamak için önce yağını koyup eritin. Yağı eridikten sonra salçasını koyup iyice kavurun. Yeteri kadar tuzunu da koyduktan sonra sıcak suyu üzerine ekleyin. Salçalı su kaynadıktan sonra bulgurlu kabak dolmalarının üzerini basacak kadar koyun. Tencerenin ağzını kapatıp kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısıp ve kabaklar yumuşayınca kadar pişirin. Kabakları çatalla kontrol ederek piştiğini anlayabilirsiniz. Bulgurlu kabak dolmalarınız hazır. Servis tabağına alıp bir bardak ayranla servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Çeşitleri Nedir?

Dolma Çeşitleri Nedir?

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri