Biber Dolması Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Biber Dolması Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Biber dolması zeytinyağlı, günümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında şüphesiz zeytinyağlı biber dolması gelmektir. Yapılışı ve lezzetiyle doyumsuz olan zeytinyağlı biber dolmasını tarifi ve yapılışıyla birlikte açıklamaya çalışalım

Biber dolması zeytinyağlı için gereken malzemeler
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım yemek kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım maydanoz
  • Birkaç tane taze nane
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay fincanı kadar dolmalık fıstık
  • 2 normal domates
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
Biber dolması zeytinyağlı nasıl yapılır?

Önce içinde kullanılacak malzemeler için kuru soğanlar ince ince doğranır ardından yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Soğanlar kavrulunca kadar rendelenmiş 2 domates eklenir ve karıştırılır. Yıkanmış ve suyu süzülmüş olan 2 su bardağı pirinç ilave edilerek yavaşça kavrulur. Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, karabiber, kuru nane, toz şeker ve tuz eklenir. Karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Daha sonra olarak ince ince doğranmış taze naneler ve maydanoz eklenir ve iyice karıştırılır. Diğer yandan dolmalık biberlerin kapak tarafı açılır ve iyice yıkanır. Her bir biberin iç kısmına harcını doldurularak tencereye koyulur. Bu kısımda en önemli olan nokta pirinçlerin rahat bir şekilde şişmesi için biberleri çok sıkı bir şekilde doldurmamak gerekir, yarısını biraz geçecek şekilde iç harcı doldurmak yeterli olacaktır. Hazırladığımız biber dolmaların kapağına kapatmak için 2 adet domates küçük doğranarak her biberin tepe kısmına kapatılır. Daha sonra normal bir tencereye doldurularak son olarak dolmalık biberlerin üzerlerine 1 çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir ve dolmalık biberlerin yarısına kadar gelecek su ilave edilir. Tencerenin kapağı açık kalmayacak şekilde kapatılarak pişmeye bırakılır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25- 30 dakika kaynayıp soğuduktan sonra servis yapılır. Dolmalık olacak biberlerin büyüklüğü ve küçüklüğü kişilerin tercihlerine bırakılır. Verilen malzemelerin ölçüsünde 14-15 tane zeytinyağlı biber dolması elde edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?