Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Dolma, o kadar güzel bir ana yemek ki bende severek yiyorum. Zaten kıymanın girdiği her yemek lezzetlidir. Aslında dolma denince akla biber dolması, kabak dolması, patlıcan dolması da gelir. Ama bide ben bunu patates ile de yapıyorum çok güzel oluyor. Yaptığınız içi patatese denerseniz patatesi seviyorsanız dolmasını da seveceğinizden eminim. Bugün size kıymalı biber dolmasını ve nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum. Genelde ben çiğden malzemeleri karıştırarak bibere dolduruyorum sonra bir su bardağı kadar ya da bir buçuk su bardağı kadar tencerenin dibine su ekliyorum ve o su ona yetiyor. Çünkü malzemesine kabukları soyulmuş domatesleri ince kıyıp karıştırıyorum bu da dolmanın sulanarak kendi tadında pişmesini sağlıyor. Küçük biberlerle daha güzel enfes tatlı oluyor. Ama bu anlatacağım tarif biraz farklı hem orta boy dolmalık biberle yapılacak hem de iç malzemeleri hafif kavrulacak. İsterseniz bu lezzetli kıymalı dolmayı deneyerek görelim.

Kıymalı Dolma İçin Gereken Malzemeleri
  • 15-16 tane orta boy dolmalık biber,
  • 2 tane orta boy kuru soğan,
  • 150 gram kıyma,
  • 2 tane domates,
  • 1,5 su bardağı pirinç,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Karabiber,
  • Az Pul biber,
  • Tuz,
  • Maydanoz,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
  • Dolmaların ağzına kapamak için, 1 tane domates.
Sosu için
  • Sıcak su,
  • 1 yemek kaşığı salça.
Kıymalı Dolma Nasıl Yapılır?

Öncelikle biberlerin kapaklarını çıkarın içlerini temizleyin. Sonra güzelce yıkayın ve suyunun sızması için süzgeçin içerisine ters bir şekilde kapatın. Tencere alın ve ocağa oturtun içine sıvı yağını ve küçük doğradığınız soğanları hafif kavurun. Sonra üzerine kıymayı ekleyin suyunu salıp rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulurken domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın ve onu da kıymanın üzerine ekleyin. 3-4 dakika daha güzelce kavurun. Ardından salça, pul biber, karabiber ve tuz ilave edin karıştırın. En son olarak da pirinçleri güzelce yıkayın bir güzel süzün ve ince doğranmış maydanozları ekleyin güzelce karıştırın daha sonra fazla beklemeden ocaktan alın. Sonra biberlerin içlerini doldurun ve ağız kısımlarına domates kesip kapak olarak kapatın. Doldurulmuş biberlerin her birini tencereye sırayla dizin. Sosu için salçayı sıcak suda karıştırarak çözdürün. Sonra dolmaların üstünden gezdirerek tencereye dökün. Tencereye dolmaların yarısını geçecek şekilde sıcak su koyun ve kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan tencerenin altını hafif kısın ve ağır kendi lezzetinde biberler ve pirinçler bir güzel pişene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytinyağlı Dolma

Zeytinyağlı Dolma

Güncel

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Domates Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Dolma Tarifi ve Malzemeleri