Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması, sevilen bir sebze yemeği olarak bilinmektedir. Hemen, hemen her kesimin sevmeyenden daha çok seveni olan kabağın özellikle zeytinyağı ile birleşerek yapılan zeytinyağlı kabak dolması tarifi edilemeyen ve yumuşak yemesi ile çok sevilen yemekler arasında yerini aldığını düşünmekteyim. Zeytinyağlı kabak dolması yanı sıra kabak birçok yemeğinin yapılması mümkün olan bir sebzedir. Kısacası kabağın çorbası, kızartması, kavurması, makarnası gibi çok çeşitli yemeğinin yapılarak sofraları süslemesi mümkün olmaktadır. Özellikle kabak yemeklerinin sarımsaklı yoğurt ile birleşmesi muhteşem bir lezzettir. Tabii ki de kabak yemeklerinin arasında en çok tutulanı ve en önde geleni ise hiç tartışmasız zeytinyağlı kabak dolmasıdır.

Zeytinyağlı Kabak Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
  • 6 Adet orta boy taze kabak
  • 3 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 Adet büyük boy yeşil sivri biber
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 2 Adet büyük boy domates
  • 1 Adet limon
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber
  • 2 Çay kaşığı kurutulmuş nane
  • 3 Çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Zeytinyağlı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Taze kabakları güzelce yıkayın, iki eşit şekilde orta kısmından ikiye ayırın ve her iki kısmı da bir kaşık yardımıyla iç kısımlarında çekirdekler kalmayacak şekilde oyun. Daha sonra dolmalık fıstıkları teflon tava içerisinde zeytinyağı ilave ederek kısık kavurmaya başlayın. Dolmalık fıstıklar kavrulur iken önceden hazırlanan kuru soğanları ve sivri biberleri yıkayarak ince kıyın ve tava içerisine ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Malzemelerin üzerine daha sonra hazırlanan pirinçleri yıkayarak ilave edin ve hazırlanan karışımı kısık ateş de pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra zeytinyağlı kabak dolması için alınan domateslerde isteğe bağlı rende ya da ince kıyım yaparak kavrulmakta olan karışım içerisine ilave edin ve içerisine sırasıyla salça, kırmızı pul biber, karabiberi ve tuzu ilave edin ve üzerine en son su ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar karıştırarak pişirin.

Tava içerisinde zeytinyağlı kabak dolması için hazırlanan dolma iç harcını ocak üzerinden alın ve içerisine limon suyunu da ekleyerek bekletin. Daha sonra önceden içleri oyularak hazırlanan kabakların içerisine göz kararı şekilde hazırlanan harcını doldurun ve zeytinyağlı kabak dolmasını pişireceğiniz tencere içerisine kabakların ağzı açık kısımları üst tarafa gelecek şekilde sırası ile düzgün bir şekilde dizin. Kabak dolmalarının yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave ederek kısık ateş üzerine alın 1 saat kadar pişirin ve zeytinyağlı kabak dolması servise hazırdır. Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biber Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Güncel

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri