Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma biber: Klasik Türk mutfağının leziz zeytinyağlı yemeklerinin ilk başında gelen dolma yemeklerinden biridir. Biber dolması çoğu kadının bildiği bir yemek çeşididir. Zeytinyağlı dolmaların lezzeti bir başka olur, özellikle de yapanın eli de lezzetli yemek yapmaya yakışıyorsa tadına doyum olmaz.

Dolma Biber için malzemeler
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı,
  • Bir tane kuru soğan,
  • 10 yemek kaşığı dolmalık pirinç,
  • Yarım adet maydanoz,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 1 çay bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü,
  • 1 yemek kaşığı kuru nane veya yarım demet nanenin yarısı,
  • 1 tatlı kaşığı Antep fıstığı, 1 yemek kaşığı çay şekeri,
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu ya da nar veya sumak ekşisi, sumak ekşisi suyu olmalı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 10 adet dolmalık biber,
  • 2 tane domates.
Dolma Biber nasıl yapılır?

Bir tencerenin tabanına ince ve küçük kuru soğan doğranır ve zeytinyağı tencereye konup kavurmaya başlanır, soğanların rengi pembe oluncaya kadar kavrulur soğanlar kavrulunca içine Antep fıstığı da eklenir, daha sonra ise pirinç ilave edilip 2 dakika daha kavurun, üzerine şeker, tuz ve 1 çay bardağı suyu da koyup iyice karıştırıp pişmeye bırakın. Pişen biber dolması içini ocaktan alıp 10 dakika süresince ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın. Bu sırada maydanozları doğrayın ve tarçın, karabiber, kırmızı biber, tuz, kuru veya yeşil nane ile önceden hazırlanmış içe ekleyip iyice karıştırın. Dolmalık biberlerin içinde olan çekirdekli olan yeri biberleri yırtmadan ve çatlatmadan nazikçe çıkartın, hazır olan dolmalık içi biberlerin içine doldurun yalnız kapak olarak domatesi yuvarlak yuvarlak dilim olacak şekilde doğrayalım ve biberlerin içinin üzerine kapak olarak kapatalım ve tencerenin içine biber dolmasını domates ile kapalı olan yeri yukarı gelecek şekilde güzelce dizelim. Tencerenin içerisine biber dolmasının üzerini kapatacak kadar kaynamış su koyup tencerenin ağzını kapatalım ve tencerenin altını yakalım kaynayınca da altını kısıp kısık ateşte pişirelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Zeytinyağlı Dolma

Zeytinyağlı Dolma

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri