Etsiz Biber Dolması Etsiz biber dolması, kökleri Orta Asya'ya kadar uzanan ve Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Dolma, hemen hemen her sebzeden yapılabilen bir yemektir. Bu yazıda, özellikle etsiz biber dolmasının nasıl yapıldığını ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Malzemelerin doğru kullanımı ve dikkatli pişirme teknikleri, yemeğinizin lezzetini artıracaktır. Etsiz Biber Dolması Malzemeleri
Biber Dolması Nasıl Yapılır? Orta boy bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve soyulmuş, ince doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaf hale gelince, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış 3 domatesi ekleyin ve 4 dakika kadar kavurun. Domatesler eridiğinde, yarım su bardağı su ekleyin ve karışımın suyunu çekmesini bekleyin. Bu arada ince doğranmış maydanozu, karabiberi ve naneyi ekleyin. Hazırladığınız dolma harcını biberlerin içine kaşıkla doldurun. Kalan domatesten dilimler keserek biberlerin ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin ve üzerlerini az geçecek kadar su ilave edin. Pişirme esnasında dolmaların dağılmaması için üzerlerine bir tabak kapatabilirsiniz. Dolmaları yaklaşık 30 dakika orta ateşte pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir pirinci tadın; eğer pişmişse, dolmaları ocaktan alın ve 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun. |