Fırında Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Fırında Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Dolması

Fırında kadayıf dolması, tadına doyum olmayan, çok lezzetli ve aynı zamanda pratik bir tatlıdır. Ailecek ve misafirlerinizle beraber sevebileceğiniz çıtır çıtır bir lezzet sunar. Şerbeti ve lezzetiyle çay saatlerinize uygun harika bir tatlıdır. Bu çok sevdiğim tatlıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Fırında Kadayıf Dolması Malzemeleri

  • 500 gram tel kadayıf
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 200-250 gram ceviz ya da fındık

Şerbeti için

  • 5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım bardak limon suyu

Sosu için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta

Fırında Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

Fırında kadayıf dolması için öncelikle şerbeti hazırlayınız. Beş bardak şekeri ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakınız. Kaynamaya başladıktan sonra yarım bardak limon suyunu ekleyiniz ve 5 dakika daha kaynatınız. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakınız.

Sos için geniş bir kaseye yumurta, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırınız. Karışım krema kıvamına gelene kadar çırpınız.

Tel kadayıftan bir parça alıp düzgünce açınız. Üzerine doğranmış ceviz ya da fındık koyup dolma şeklinde sarınız. Hazırladığınız sosun içine batırınız. Kullanacağınız tepsinin içine yağlı kâğıt seriniz, böylece kadayıf dolmaları yapışmaz ve alırken zorlanmazsınız. Kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayınız. Sardığınız kadayıfların üzerine eritilmiş yağı gezdiriniz.

Kadayıf dolmalarını 175 dereceye ayarlanmış fırında pişiriniz. Piştikten sonra fırından çıkarıp 10 dakika beklemeye alınız. Beklettikten sonra hazırladığınız soğuk şerbeti kadayıf dolmalarının üzerine her yerine gelecek şekilde dökünüz. İsterseniz üzerine ekstra ceviz ya da fındık ekleyebilirsiniz. Kadayıflar şerbeti 2-3 saat içinde çeker. Şerbeti çektikten sonra misafirlerinize ya da aile bireylerinize gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Kadayıf dolmalarını sararken sıkı olmalarına dikkat ediniz, aksi takdirde pişme sırasında dağılabilirler.
  • Şerbetin soğuk, kadayıfın ise sıcak olması şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar.
  • Dilerseniz kadayıf dolmalarının üzerine kaymak veya dondurma ekleyerek sunum yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber Dolması Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Mumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma Biber Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Çeşitleri Nedir?

Dolma Çeşitleri Nedir?

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Pişirme Tarifi ve Malzemeleri