Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Midye Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Midye dolması, mavi ya da kara midyenin pişirilip daha sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Ülkemizde özellikle Marmara ve Ege Bölgelerinin bazı illerinde yapılır. Günümüzde genelde sokak satıcıları tarafından çapraz tahta ayaklar üstünde yerleştirilen tepsiyle satıldığından özellikle hijyen konusunda endişeleri olanlar için hazırladığımız Midye Dolması tarifimize bir göz atalım.

Midye Dolması için Malzemeleri
  • 40 Adet iri Midye
İç Harcı için
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağı
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
Kaynatmak için
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 Çorba kaşığı sıvıyağ
  • Biraz karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Biraz pul biber
Midye Dolma Nasıl Yapılır?

Pirinç yıkanıp suyu süzüldükten sonra üzerine, sıvıyağ, salça, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz eklenip iyice karıştırılır ve beklemeye alınır. Midyeler soğuk suda birkaç kez yıkanıp üzerindeki fazlalıklar çelik bir bulaşık teli ile iyice ovalanıp yıkanarak soğuk suya atılır. Midyeler kenarlarından bıçakla dikkatli bir şekilde açılır. Midyenin içindeki bıyıklı kısmı ve dile benzeyen bölümü keserek çıkartın ve içini yıkayın.

Daha önceden hazırlanan iç harcının bir kaşık kadarı midyenin içine konur ve kapağı kapatılıp kiremit şeklinde tencereye dizilir. Tenceredeki midyelerin üzerine bir tabak konur ve su, salça, pul biber ve karabiber iyice karıştırılıp midyelerin üzerine dökülür. Daha sonra ağırlık yapsın ve midyeler açılmasın diye tabağın üzerine içi su dolu başka bir tabak daha konur. Bu şekilde kaynamaya bırakılır. Midye Dolması Kaynadıktan sonra 40 dakika daha kısık ateşte pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan midyeler servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Dolması İçi Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması İçi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Piliç Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Dolması Tarifi ve Malzemeleri