Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması, Türk mutfağı denince akla gelen yemeklerden biridir, tüm Dünyada meşhur olan Türk yemeğidir. İsmi de Dünyanın her yerinde hemen hemen aynıdır. Yeşil biber dolması yanında bir kâse süzme yoğurt ile yendiğinde tadına doyum olmaz. Besleyici ve doyurucu çok sağlıklı bir yemektir. İstenildiğinde iç harcına kıymada katılabilir, kıyma yeşil biber dolmasının lezzetine lezzet katar, en favori olanı kıymalı olandır. Yeşil biber dolması hem göze hem de midiye hitap ettiğinden, ev hanımlarının özellikle misafir ağırlarken çokça tercih ettikleri bir yemektir. Şimdi dilerseniz Yeşil biber dolmasının tarifine geçelim.

Yeşil Biber Dolması İçin Malzemeleri
  • Yarım kilo kadar dolmalık yeşil biber.
  • 1 adet domates.
İç Harcı için
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Dolmalık üzüm
  • Dolmalık fıstık
  • Yarım deste maydanoz
  • Kuru nane
  • Yenibahar
  • Karabiber
  • Tuz
Yeşil Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Yeşil biber dolmasını hazırlarken dolmalık biberlerin tohumlarını çıkartıp içini temizleyerek yıkayalım. Pirinci yıkayıp suyunu süzelim. Dolmalık üzümleri yıkayıp domatesleri rendele yelim. Kuru soğanları yemeklik olarak ince ince doğrayalım. Bir tencereye zeytinyağını, soğan ve fıstıkları koyalım, pembeleşinceye kadar pişirelim. Pirinçleri ilave ederek 3-4 dakika kavuralım. Dolmalık üzümleri, rendelenen domatesleri ve tuzunu ekleyelim, bir su bardağı su ilave ederek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Suyunu çektikten sonra baharatları, ince ince doğradığımız maydanozu ilave ederek karıştıralım. Dinlenmesi için bir kenara bırakalım. Dolmalık biberleri alıp çok az tuzlandıktan sonra biberlerin içine hazırladığımız iç harcından biraz koyalım, biberlerin iç harcını fazla sıkıştırmayalım. Tencereye dizip ince bir dilim domatesle ağzını kapatalım. Üzerlerine 2 su bardağı sıcak su gezdirdikten sonra 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyerek, tencerenin kapağını kapatıp biberler pişinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Zeytinyağlı biber dolması isteğe göre soğuk ya da ılık servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Et Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Çeşitleri Nedir?

Dolma Çeşitleri Nedir?

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Bumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bumbar Dolması Tarifi ve Malzemeleri