Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması, Mevsiminde bolca alınarak kurutulan kabaklar kışın canınız kabak çektiğinde rahatlıkla yapabileceğiniz enfes kabak dolması yapmanızı sağlamaktadır. Hem görüntüsü hem de müthiş tadı ile yiyenleri kendine hayran bırakan kabak dolmasının yapımı da oldukça kolaydır. Mevsiminde kurutarak derin dondurucuda muhafaza etmiş olduğunuz kabakları derin dondurucudan çıkararak ister kıymalı ister pirinçli bulgurlu harç yaparak doldurun işte bu kadar basit hadi bu enfes dolma tarifine başlayalım.

Kuru Kabak Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
  • İki yemek kaşığı kadar biber salçası, 1-2 çorba kaşığı sumak ekşisi ya da nar ekşisi (İsteğe bağlı)
  • Bir çorba kaşığı toz şeker
  • Yirmi tane kurtulmuş kabak
  • Zeytinyağı (Bir su bardağı) eğer kıymalı yapacaksanız bir çay bardağı yeterli
  • 2,5 su bardağı kadar baldo pirinç
  • İki tatlı kaşığı kadar tuz
  • Üç adet ince kıyılmış olan ya da rendelenmiş soğan
  • Bir çorba kaşığı nane ve pul biber, kimyon, kekik ve yenibahar
  • Bir demet maydanoz
Kuru Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Enfes dolmayı yapmak için öncelikle kabakları kaynar su içinde kısa süre bekletin. Daha sonra başka bir tencerenin içerisinde kaynayan suyun içerisine kuru kabakları atın ve on beş dakika kadar kaynatın. Sonra sudan alın bir kabın içine koyun ve kabakları soğuması için bir kenara alın. Daha sonra büyükçe bir tava içerisinde ince, ince kıydığınız soğanları nar ekşisini, yıkadığınız pirinçleri, tuzu, biber salçasını ve tüm baharatları ilave ederek bir su bardağı kadar su ile iyice pişirin. Kuru kabakları pişirmiş olduğunuz dolma içi ile doldurun. (Dolmanın ağız kısımları tam bir parmak boş kalacak biçimde) derin bir tencere içine sıra, sıra dizin. Daha sonra derin bir tabağın içerisine nar ekşisi, biraz tuz, salça ve zeytinyağı koyularak birazcık su ilave edilerek eritilir. Sonra tencere içindeki kuru kabak dolmalarının üzerini geçmeyecek biçimde su ilave edilir. Daha sonra dolmaların üstüne bir tabak konulur dolmalar pişirilir. Eğer dolmanın suyu azalır ise tekrardan sıcak su ilavesi yapılabilir. Kuru kabak dolmaları piştikten sonra bir süre dinlendirin. Ne kadar çok dinlendirirseniz kuru kabak dolması o kadar lezzetli olur. Enfes kuru kabak dolması servise hazır ister cacık ister yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lor Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Dolması Tarifi ve Malzemeleri