Güveçte Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Güveçte Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte biber dolması hem sunum hem de lezzet açısından sofralarınızı süsleyen ve misafirlerinizi ağırlamak için pratik, kolay ve harika bir tariftir. Türk sofrasının değişmez ve çok lezzetli tatlarından biri olan güveçte biber dolması içerisinde bulunan zeytinyağı ve baharatlar ile karışınca hem sağlıklı hem doğal olmasından dolayı vücut için gerekli ve besleyici bir besindir. Hazırlanan dolmanın damaklarda güzel bir tat bırakması için hangi dolma olursa olsun iç harcının lezzetli hazırlanması gerekir. İçerisindeki tüm baharatlar dolmaya ayrı bir tat bırakmaktadır. Güveçte biber dolması isteğe bağlı olarak biraz acı yapılabilir. Biber dolmasının aynı zamanda güveçte yapılması dolmaya apayrı bir lezzet katmaktadır.

Güveçte biber dolması için gerekli malzemeler
  • 10 adet dolmalık biber
  • Bir su bardağı pirinç
  • 1 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir çorba kaşığı kuş üzümü
  • Bir çorba kaşığı çam fıstığı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber ve nane
Güveçte biber dolması nasıl yapılır?

İlk önce biber dolmalarının iç kısımlarını temizleyerek başlayalım ve temizledikten sonra iyice yıkayın. Bu arada bir su bardağı pirinci ılık suda 10 dakika bekletip yıkayın ve süzün. Daha sonra soğanları soyup ince ince doğrayın ve dereotunu da yıkayıp ince ince kıyın. İnce ince doğranmış soğanı bir tavaya alıp üzerine biraz tuz ve toz şekeri ilave edip yarım su bardağı zeytinyağında ocak üzerinde orta ateşte kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine pirinci ekleyip karıştırmaya devam edin. Beraber 2-3 dakika kadar kavurup ocak üzerinden alarak, dereotu, kuş üzümü, fıstık, nane, tuz, kırmızı biber ve karabiberi pirincin üzerine ekleyerek karıştırın. Diğer bir tarafta domatesi kabukları ile dolmaların üzerlerini kapatacak şekilde dilimleyin. Yaptığımız karışımı temizlenmiş ve yıkanmış biber dolmalarının içine doldurup güvece düzgün bir şekilde dizin. Üzerlerini kabukları ile dilimlediğimiz domateslerle kapatın. Kalan yarım su bardağı zeytinyağını ve 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ocak üzerinde pişmeye bırakın. Yaklaşık 20-25 dakika piştikten sonra güveçte biber dolmasını fırına verin ve 180 derecede sadece üstünü çalıştırarak biber dolmalarını fırınlayın. Biber dolmalarının üzerleri hafif kızarınca fırından çıkararak soğumaya bırakın. Soğuyunca servis tabağına alarak limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Halep Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şırdan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Dolması Tarifi ve Malzemeleri