Kurutulmuş Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kurutulmuş Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş biber dolması, kış sofralarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Kurutulmuş dolmayı tadanlar yazdan taze biberleri kurutarak kış için hazır hale getirir. Evde kurutulmamışsa bile aktarlardan ya da marketlerden kurutulmuş ve paketlenmiş halde kolaylıkla temin edilebilir.

Kurutulmuş Biber Dolması İçin Gereken malzemeleri
  • 25 adet kurutulmuş biber dolması
  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4-5 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dereotu
  • Kırmızı pul biber, karabiber ve tuz
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane limon
Kurutulmuş Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye 1 litre kadar su ilave edilerek kaynatılır. Kurutulmuş biberlerin ipleri temizlenerek kaynayan su atılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan kuru biberler soğuk suyun altına tutularak süzülür. Pirinçler ayıklandıktan sonra bol su ile yıkanarak süzülmeye bırakılır. Uygun bir kabın içine kıyma alınır. Kuru soğanların kabukları soyularak kıymanın üzerine rendelenir. Ardından pirinç, sıvıyağ, salça, domates sosu, karabiber, tuz, kırmızı pul biber eklenir. Son olarak dereotu ve maydanoz incecik kıyılarak malzemelere ilave edilir. Tüm malzeme homojen bir şekilde el ile karıştırılır.

Hazır hale gelen iç harç ile haşlanan biberler doldurulur. Biberler tamamen doldurulmamalıdır. Üst tarafında 2 santim kadar boşluk kalmalıdır. Aksi halde pirinçler şişerek dolmadan dışarı taşabilir. Doldurulan biberler uygun bir tencereye sıralanır. Üzerine 1 çay bardağı kadar su ilave edilerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir. Gerekirse bir miktar daha su ilave edilebilir. Dolmalar piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirilir ve limon eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İskilip Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Dolma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri

Kulaktan Dolma Tarifler ve Malzemeleri

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Katıklı Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Etli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Etli Tarifi ve Malzemeleri