Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli biber dolması özellikle akşam yemekleri için ailece sevebileceğiniz yemeklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden yapımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Etli biber dolması için malzemeler
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım kilo dolma biber
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 3 orta boy domates
  • 2 orta boy soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
Harcı nasıl yapılır?

Malzemelerimizi hazırladıktan sonra ilk yapmamız gereken şey dolmamızın harcını hazırlamak olacaktır. Bunun için ilk olarak derin bir kaba kıymamızı koymamız gerekmektedir. Daha sonra içine ince kıyılmış soğan, yine ince kıyılmış maydanoz, pirinç konulmalıdır. Daha sonra küp şeklinde küçük doğranmış ve kabukları çıkarılmış olan domatesi de ilave etmemiz gerekmektedir. Son olarak tuz ve karabiber de eklendikten sonra iyice karıştırabilirsiniz. Domates kullanmak istemiyorsanız tercihinizi yarım çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile karıştırmanız da mümkündür. Daha sonra etli biber dolması için karışımınız hazır olduğu zaman bir kenarda bekletiniz ve dolmalık biberlerinizi temizleyiniz.

Biberlerin temizlenişi ve harcın dolduruluşu

Baş kısımlarından içlerine doğu bastırarak rahatlıkla saplarından kurtulabilmeniz mümkündür. Bu saplardan kurtulduktan ve içlerindeki tanecikleri de ayıkladıktan sonra suda yıkayarak iyice süzün. Daha sonra yanınıza derin ve uygun genişlikte bir tencere alarak dolmalarınızın içlerini doldurmaya başlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu dolmalarınızın tam olarak dolmasını sağlarken çok sıkı bir doldurma işlemine tabi tutmamanız olacaktır. Çünkü aşırı doldurma yaptığınız zaman etli biber dolması içinde bulunan pirinçler etrafa saçılabilmektedir. Bunun önlenebilmesi için de ne çok doldurmanız ne de dolmaları boş bırakmanız gerekmektedir. Daha sonra domatesten kesilen uygun büyüklükteki kapaklarla dolmalarınızın ağzını kapatarak düzgün bir şekilde tencerenize dizebilirsiniz.

Biber Dolmasının Pişirilişi

Tencerenize iki su bardağı kaynar su ekleyip biraz tuz ve kara biber serperek dolmalarınızı kısık ateşte 30 ya da 35 dakika pişirdikten sonra etli biber dolması yemeğinizi ateşten alabilirsiniz.

Kimileri sıcak servis seviyor olsa da soğuk servisle daha fazla tadı çıkabilmektedir. Ayrıca yanında da süzme yoğurt ile servisi daha hoş bir servis olabilmektedir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dolma Kaç Kalori?

Dolma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karın Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Karın Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Patlıcan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Çeşitleri Nedir?

Dolma Çeşitleri Nedir?

Peynirli Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytinyağlı Dolma

Zeytinyağlı Dolma

Güncel

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Güncel

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri